Select Page

Hark Technologies AS

Hark Technologies ble grunnlagt i oktober 2016 etter at vi så et behov for smartere kontrollsystemer for optimalisering av energi i private husstander og næringsbygg. Selskapet utvikler produkter for å gi informasjon om, optimalisere, og styre strømforbruk. Systemet er spesielt utviklet med tanke på de nye effekttariffene som NVE har bestemt at skal innføres fra og med 2021.

Hark Technologies selger produkter som “white-label”-produkter, som vil si at våre kunder kan selge utstyret som sitt eget, samt sette sin egen logo og merkevare på produktene. Derfor selger vi primært til strømselskaper, nettselskaper, smarthusselskaper, selskaper som jobber med byggautomasjon, og forskningsprosjekter. Vi selger ikke selv direkte til sluttkunder, og vil på den måten ikke konkurrere med våre kunder.

Hark Technologies sitt første produkt, Hark EcoMonitor™ Wi-Fi, henter ut sanntidsdata om strømforbruk fra nye smarte strømmålere (AMS) i Norge. Dataene kan enkelt hentes ut via vårt API og integreres i eksisterende løsninger, systemer eller mobilapplikasjoner.

Hark Technologies jobber med å lage et fullautomatisk styringssystem som vil flytte strømforbruk til den tiden på døgnet der strømmen er billigst, både for å spare penger og miljøet. Alt vil skje bak kulissene uten at brukeren trenger å endre sine vaner.

Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat.

Team

Joar_gjennomsiktig_bakgrunn-ConvertImage

Joar Gunnarsjaa Harkestad

Daglig leder

Joar har en sterk teknisk bakgrunn fra å ha studert Teknisk Kybernetikk på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim, og på University of California, Santa Barbara i USA. Joar har også en master i Entreprenørskap fra Entreprenørskolen på NTNU. Tidligere arbeidsgivere inkluderer Atmel Norway og Nordic Semiconductors.

rjan_gjennomsiktig_bakgrunn-ConvertImage

Ørjan Svendsen

Teknisk leder

Ørjan har en master i Kybernetikk og Robotikk fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim, og Delft University of Technology i Nederland. Gjennom studiene, fritidsprosjekter og tidligere arbeid har Ørjan tilegnet seg unik kompetanse både innenfor programmering og forretningsutvikling. Tidligere arbeidsgivere inkluderer Thales Norway og Hatteland Autostore.

Olav_gjennomsiktig_BW

Olav Ljøkjel

Produktutvikler

Olav har en master i Elektronikk fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim. Olav har svært bred erfaring både fra softwareutvikling, hardwareutvikling, testing, og simuleringer fra tidligere arbeid. Han har også tidligere jobbet i flere oppstartsbedrifter. Tidligere arbeidsgivere inkluderer Simpro, SubC Solutions og Voico.

Våre støttespillere

Støtte- og Forskningsfond for Næringslivet i Trondheim

kontakt@harktech.no

Krambugata 2, c/o DIGS
7011 Trondheim